Medlemsflugt hos VU Århus

Unge østjyske medlemmer af Venstre flygter fra partiet. I stedet melder de sig ind i Liberal Alliance.

- Jo mere Venstre og Konservative klovner rundt for tiden, og jo mere stilsikker Liberal Alliance er, desto større bliver rykket over mod Anders Samuelsen, siger formand for Venstres Ungdom i Århus, Jens Husted, til DR P4/Østjylland.

<b>Bedre hos Liberal Alliance</b>
VU i Århus er byens største ungdomsorganisation med godt 170 medlemmer. Omkring 20 procent af dem har meldt sig ud af venstre og ind i Liberal Alliance. En af dem er Lisa Luk.

- Det har jeg gjort, fordi jeg her har fundet et bedre politisk ståsted end hos Venstre. De bedriver ikke længere liberal politik, forklarer hun til DR P4/Østjylland.

<b>Formanden overvejer selv</b>
Formand for Venstres Ungdom, Jens Husted, overvejer selv at tage flugten fra Venstre og i stedet melde sig ind hos Anders Samuelsen og Co. Og han vurderer, at medlemsflugten kun lige er begyndt.

- Jeg kunne frygte, at nu hvor Liberal Alliance virkelig har vind i sejlene, så kunne jeg miste endnu flere medlemmer til dem. Det er faktisk mange af de gamle medlemmer, som har været VU'er i mange år, som smutter nu. De kan ikke længere identificere sig med Venstres projekt længere, forklarer Jens Husted.

<b>For de gamle som faldt...</b>
Hos moderpartiet tager lokalformand i Århus, Michael Gram, flugten med nogenlunde sindsro.

- Selvfølgelig skal man have respekt for den slags bevægelser i medlemsskaren. Men jeg ved også, at VU Århus er en stor og velfungerende ungdomsorganisation. Så jeg er helt sikker på, at når der falder nogle fra, kommer der nye til.