Medlemsfald i folkekirken: Vi skal ikke prostituere os selv

Sognepræst mener, at kampagner fra Ateistisk Selskab er med at skræmme medlemmerne væk, men han vil ikke lefle for folk

01:46

Danskere flygter fra folkekirken, som især i Østjylland oplever store fald i medlemstallet. Det ærgrer præsten i Sct. Pauls Kirken i Aarhus, men han vil ikke gøre alt for at vende udviklingen.

- Vi skal ikke prostituere os selv og lefle for folk. Men vi skal gøre noget for at gøre det kristne budskab tydeligere, siger sognepræsten Flemming Baatz Kristensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Ballade i Grønbæk: Frygter præstegårds overlevelse

Det er ifølge ham især efter kampagner mod folkekirken fra eksempelvis Ateistisk Selskab, at han oplever tilbagegang i medlemstallet, og så er der bare mange, som ikke aktivt bruger kirken.

- Jeg ved godt, at der er mange kirkemedlemmer, som sikkert er søde og flinke, men som aldrig bruger os – kun når de har absolut brug for det, fortæller Flemming Baatz Kristensen.

Da vi gik på gaden søndag for at høre til folks meninger om folkekirken, var de overvejende positive. Faktisk var alle enige om, at kirken har en vigtig rolle, og at det er ærgerligt, så mange melder sig ud.

02:26

Hør her hvad biskoppen i Aarhus Stift, Henrik Wigh-Poulsen, vil gøre for at vende udviklingen. 

Luk video

I Sct. Pauls Kirken forsøger man sig med alternative arrangementer end den sædvanlige gudstjeneste for at lokke folk til. Der er blandt andet debatmøder og musikalske indslag.

Du kan se om medlemsflugten fra folkekirken i indslaget øverst på siden.