Medicin udleveres i dosispakker

Ældre i Odder Kommune kan fra den 1. april få udleveret deres medicin i præcise dosispakker og dermed spare penge

Fra den 1. april vil omkring 130 af Odder Kommunens godt 400 ældre, der får deres medicin manuel doseret af den kommunale hjemmesygepleje, fremover få udleveret deres medicin i den dosis, der passer til deres behov.

Mange ældre kan have svært ved at holde styr på deres medicin, og går medicinen til spilde, kan det blive en dyr fornøjelse for de ældre. Derfor vil kommunen begynde at udlevere medicinen i den præcise dosering til de ældre, der er i et stabilt medicinsk forløb og som vurderes stabile nok til selv at kunne hente medicinen på apoteket.

- Der er flere formål med at dosere medicinen efter den enkeltes behov. For det første betyder ordningen, at der går mindst mulig medicin til spilde. For det andet er der en besparelse at hente for både de ældre og for Odder Kommune. For det tredje får hjemmesygeplejerskerne mere tid til mere plejekrævende opgaver, siger ældrechef, Kirstine Markvorsen, i en pressemeddelelse.

Kommunen regner med at kunne spare cirka 340.000 kroner om året, mens det er individuelt, hvor mange penge den enkelte ældre kan spare.