Medhjælper fængslet efter flugt

Politiet i Århus har fået fængslet en 18-årig mand, der sigtes for at have hjulpet en kammerat med at flygte fra retten i Århus fredag.

Under flugten blev en arrestbetjent snittet med en hjemmelavet kniv, som, mener politiet, den 17-årige undviger selv havde taget med ind i retslokalet fra arresten. Den 18-årige mand, som nu er sigtet for medvirken til undvigelse, menes at være identisk med den person, der holdt klar uden for retten og som kørte væk med den flygtende kammerat på en knallert. Han blev anholdt sent fredag eftermiddag, da politiet efter flugten ledte efter flugtfangen og hans medhjælper ved Kappelvænget i Hasle i det vestlige Århus, hvor de unge har et klublokale.

- Politifolk havde set den 17-årige i en lejlighed, men denne stak af ud af et vindue og flygtede hen over taget. Hans et år ældre ven henvendte sig efterfølgende selv til politiet, men han nægter at have hjulpet kammeraten med flugten, siger kriminalassistent Jacob Kronborg fra Århus Politi.

Den 18-årige, der dog erkender, at han var i området ved retten, blev lørdag ved et grundlovsforhør ved retten i Århus fængslet i fire uger. Ud over at lede efter den 17-årige forsøger politiet nu også at få klarlagt, hvem af de fremmødte kammerater i retten der hjalp ham på flugt ved at vriste sig fri af arrestbetjentens greb. Under episoden blev arrestbetjenten ramt af et 10 centimeter langt snitsår på indersiden af venstre lår samt andre mindre snitsår. Kniven var lavet af en engangsbarberskraber.

Den 17-årige mand afsonede i forvejen en dom i arresten, men var i retten på grund af andre sager om forbrydelser, han har begået, mens han ventede på at komme til afsoning. I bestræbelserne på at finde den undvegne unge mand holder politiet øje med de områder, hvor han normalt færdes.

/ritzau/