Maste-møde i Århus

Folk er så bekymret over strålingsfaren fra mobilmaster, at mobilselskabet 3 vil holde borgermøde i Århus.

Det nytter ikke, at borgerne frygter stråling fra mobilmaster. Det gør de tydeligvis, og det gør de østjyske kommuner med Silkeborg og Århus i spidsen også. Det erkender mobilselskabet 3.

Selskabet tager nu konsekvensen. Der inviterer århusianerne til informationsmøde. På mødet tirsdag den 9. december vil selskabet forklare om masterne, om strålingsfaren og om den forskning, der skal klarlægge, om masterne er sundhedsskadelige.

- Vi forventer, at der kommer mange folk, fordi folk er bekymrede. Det forstår jeg godt, at de er, med al den negative omtale masterne har fået. På mødet vil vi give faktuelle oplysninger og berolige folk, siger 3's kommunikationschef i Danmark, Mika Bildsøe Lassen, til TV 2 /ØSTJYLLAND.

Ifølge 3 er der mindre stråling fra nye mobilmaster end fra radio- og tv-sendere og fra de nuværende mobilmaster, som man allerede ser rundt i bybilledet.

- Men folk tror alligevel, at der skal meget stråling til for at sende levende billeder ved hjælp af telefonen, siger Mika Bildsøe Lassen.

Hun fortæller, at 3 har fået henvendelser fra mange kommuner, der overvejer at følge trop med Silkeborg og Århus ved at forbyde mobilmaster. Men når 3 har været i dialog med kommunerne, er meldingen efterfølgende, at de vil genoverveje sagen.

Informationsmødet foregår tirsdag, den 9. december, på Skt. Annægade Skole i Århus klokken 19.30.