Masser af udenlandsk arbejdskraft

Allerede i første kvartal har arbejdgiverne ansat lige så mange udlændinge som hele sidste år. Hør interview med en af arbejdsgiverne, Henning Roed fra Roeds Planteskole i Randers.

Arbejdsgiverne ansætter rigtig mange udlændinge i øjeblikket. Alene i årets første kvartal er der givet lige så mange arbejdstilladelser til udlændinge, som der blev blev givet hele sidste år, fortæller Randers Amtsavis.

Henning Roed fra Roeds Planteskole i Randers har for nylig ansat tre letter. Han kunne nemlig ikke skaffe dansk arbejdskraft:

- jeg har haft annoncer i lokale medier og været i kontakt med Arbejdsformidlingen i en længere periode, men det har kun givet ganske få ansøgninger fra personer, som så ikke lige har passet ind af den ene eller den anden grund, siger han.

Henning Roed fortæller til TV2 Østjylland, at arbejdet især kræver en god fysik og blandt andet handler om at plante ud og passe den maskine, der hælder jord i potter. De tre letter får overenskomstmæssig løn - godt 100 kroner i timen.

Det er forholdsvis let at at ansætte udenlandsk arbejdskraft, for parpirarbejdet er nogenlunde til at overse, vurderer Henning Roed:

- det er naturligvis vanskeligere end at ansætte dansk arbejdskraft, men lovgivningen er blevet så smidig at arbejdet kan klares på 5-6 timer, siger han.

Henning Roed fortæller, at det var et lettisk bureau med en dansktalende medarbejder, der henvendte sig og tilbød ham arbejdskraft.