Martin Jørgensen overvejer fremtid i AGF

Den tidligere AGF-spiller og nuværende Fiorentina-spiller kan godt forestille sig at vende tilbage til Århus som spiller i den hvide trøje.

Martin Jørgensen kan meget vel være på vej tilbage som spiller i sin tidligere klub AGF. Det kom frem mandag, hvor det blev offentligt, at landsholdsspilleren er med i den investorgruppe, der købte størstedelen af pengemanden Kurt Andersens aktier i Århus Elite A/S - selskabet bag fodboldklubben AGF.

På spørgsmålet, om han kan forestille sig at vende hjem og arbejde for AGF, svarer han
- Som fodboldspiller kan jeg godt, men ikke lige de første par år. Jeg har stadigvæk to års kontrakt med Fiorentina, men derefter må vi se, hvad der sker, siger Martin Jørgensen til
ritzau.

Den kreative midtbanespiller sagde ellers i december til dagbladet B.T., at det ikke var hans plan at slutte af i dansk topfodbold. "Som det ser ud nu, slutter jeg karrieren i udlandet", sagde
Jørgensen dengang, før forårets kontraktforhandlinger med Fiorentina.

Men Jørgensen, der håbede på tre års forlængelse med Fiorentina, fik kun papir på yderligere to år i den italienske topklub, og nu er tonerne om AGF anderledes fra landsholdsspilleren, hvis nuværende kontrakt med Fiorentina udløber i 2009.

- Det er lysten, der bestemmer til den tid. Lige nu har jeg lyst til mere end to år, og hvis det så ikke kan blive i Firenze, så er Århus jo en oplagt mulighed, siger Martin Jørgensen.

Aktieopkøbet i AGF skal fra Martin Jørgensens side ikke ses som et forsøg på at opnå indflydelse, men som en håndsrækning til hjerteklubben og som en investering, han tror på.

- Jeg er jo fra Århus, og jeg vil jo gerne se, at AGF kommer tilbage i toppen af dansk fodbold igen. Århus er den næststørste by i Danmark og det kan ikke passe, at man ikke har et modstykke til københavnerklubberne økonomisk og sportsligt, siger Jørgensen.

Landsholdsspilleren har førhen skudt penge i klubben fra Århus, men det var "små beløb", siger han. Denne gang er der mere alvor bag.

- Jeg regner med, det er en god investering. Nu er det lidt mere end bare en fodboldklub. Der er flere aktiviteter, og økonomien ser sundere ud, end den har gjort længe. Det håber jeg selvfølgelig, den bliver ved med, siger Martin Jørgensen, der ikke vil fortælle, hvor mange penge, han har brugt eller hvor mange aktier, han nu ejer.

Martin Jørgensen er med i en investorgruppe, der sammen har købt finansmanden Kurt Andersens aktiepost på 37 procent. Han kendte ikke de andre investorer på forhånd, men AGF-direktør Lars Windfeld formidlede kontakten mellem ham og initiativtageren, direktør Martin Busk fra ejendoms- og projektudviklingsfirmaet Bricks Group.

/ritzau/