Mangel på sygehus-beredskab kan koste liv

Det er ekstra farligt at blive ramt af en sygdom, når specialisterne er gået hjem på østjyske hospitaler. Se de seneste dages tv-indslag her.

De seneste dage har TV 2 | ØSTJYLLAND kunnet fortælle om flere østjyske patienter, der ikke kunne få den nødvendige operation efter en hjerteblødning, fordi de blev indlagt i weekenden.

Tirsdag aften kan vi fortælle om endnu en sag, hvor de efterladte mener, at det kostede en kvinde livet at blive ramt af alvorlig sygdom på en lørdag.

I sommer blev Inger Marie Manns mor overført til Århus Sygehus på en lørdag. Sygehuset havde dog ikke mulighed for at operere i weekenden, og operationen blev derfor udsat til mandag.

Kort efter operationen blev kvindens tilstand værre, og hun døde kort efter.

Inger Marie Mann fra Randers mener, at hendes mors chancer for at overleve havde været større, hvis hun var blevet opereret med det samme.

Århus Sygehus erkender over for TV 2 | ØSTJYLLAND, at det ikke er hensigtsmæssigt, at der ikke kan udføres operationer af patienter med hjerneblødninger i weekenderne.

Omvendt mener sygehuset ikke, at situationen kan være anderledes, når der ikke er nok uddannede læger med den fornødne ekspertise på området.

Cheflæge på Århus Sygehus Anne Thomassen vurderer, at der i løbet af 2011 vil være så mange læger med den fornødne ekspertise, at operationerne kan foretages på alle ugedage.

Du kan se de seneste dages tv-indslag om net-nyheder ved at klikke i boksen ovenfor tl høje. Se desuden mere i tirsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.