Mangel på plejefamilier

Efterlyser omkring 100 familier

02:58

1 af 2

Der er stor mangel på plejefamilier i mange østjyske kommuner. Det betyder, at mange børn og unge, der ikke kan bo hjemme, må vente i længere tid end nødvendigt på at finde et nyt sted at bo.

For Nanna Jørgensen havde det en stor betydning, at hun kom i pleje hos en familie.

- Jeg gik med de forkerte, jeg passede ikke min skole, og mine forældre kunne ikke styre mig, fortæller Nanna Jørgensen, der er tidligere plejebarn.

Inden hun kom til plejefamilien havde hun ikke været i skole i to et halvt år, men nu får hun flotte karakterer.

- Det har haft en kæmpestor betydning for mig. Jeg gik med nogle forkerte, som røg hash og tog stoffer. Hvis jeg ikke var kommet hen til plejefamilien, så tror jeg, at jeg var endt ligesom dem, siger Nanna Jørgensen.

I Socialtilsyn Midt i Silkeborg fører man lige nu tilsyn med omkring 2.000 familier i Region Midtjylland, og her anslår man, at der lige nu mangler mere end 100 plejefamilier i de forskellige kommuner.

- Det har store konsekvenser. Når man kommer frem til i en kommune, at det er en anbringelse eller en aflastning, man skal ud i, så er det fordi, at der er børn, som har brug for det. Og den tid der går, indtil de kan komme af sted, er jo ikke nødvendigvis ret god dem, siger Ulla Bitsch Andersen, der er tilsynschef i Socialtilsyn Midt i Silkeborg.

Alene i Horsens Kommune mangler der lige nu 14 plejefamilier.

Du kan se mere om de manglende plejefamilier i indslaget øverst på siden.