Mange tilfælde af tricktyverier

30 episoder på fem uger

Foto: Colourbox

Mange personer er den seneste tid blevet udsat for tricktyverier i Østjylland, hvor især Randers og Aarhus har været hårdt ramt.

Derfor udsendte Østjyllands Politi tirsdag en opfordring til borgerne om at være påpasselige.

Men tirsdag blev en kvinde offer for et tricktyveri på åben gade, og dermed blev endnu en person føjet til den voksende statistik hos politiet.

- Siden 1. juni og frem til i dag (onsdag, red) har vi fået 20 anmeldelser om tricktyverier på åben gade. Vi har i perioden anholdt to kvinder i forbindelse med det, siger politikommissær Vagn Martinussen fra Østjyllands Politi.

Han fortæller, at der udover de 20 episoder er yderligere 10 tilfælde, hvor borgere har anmeldt tricktyverier fra beboelser.

Dermed er det samlede antal anmeldte tricktyverier oppe på 30 siden den 1. juni.

For et par uger siden var der blandt andet flere sager, hvor en eller flere gerningsmænd under påskud af at skulle udføre VVS-arbejde fik adgang til - især ældres - boliger, hvor de kunne stjæle kreditkort og lignende.

Tirsdag blev en ældre kvinde udsat for et tricktyveri i Aarhus, efter hun havde hævet penge i en bank. Her blev hun forvirret af to personer, som ville have hjælp til at finde vej via et kort, men efterfølgende opdagede kvinden, at hendes penge manglede.

Det er især kontanter, smykker og kreditkort, der har været tyvenes fortrukne mål.