Mange overfald i pirattaxaer

Hver uge bliver unge udsat for vold og tyveri

Du er på vej hjem fra byen og pludselig standser en bil. Personen i bilen giver dig tilbuddet om at blive kørt hjem til en pris, der er billigere end de almindelige taxaer. Det scenarie oplever mange østjyder hvert år, og alt for mange vælger at tage imod tilbuddet.

Antallet af overfald, røverier og tyverier i pirattaxaer har været på himmelflugt - særligt i første halvdel af året. Det skriver Århus Stiftstidende.

Fra den 1. januar til 10. september i år har Østjyllands Politi i gennemsnit modtaget tre anmeldelser om ugen fra folk, som er blevet overfaldet, røvet eller bestjålet i en pirattaxa.

- Der var ekstremt mange sager i foråret. Det var unge, der var i byen, som blev taget op. Pirattaxaerne gik efter unge, som var plakatfulde og dermed lette ofre, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, leder af lokalpolitiet i Aarhus, til Århus Stiftstidende.

Ifølge vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen beder chaufføren i pirattaxaen ofte passageren om at betale for benzinen. Ved tankstationen betaler passageren med kort, og på den måde får chaufføren afluret pinkoden.

To mand sidder lige nu varetægtsfængslet i en større sag om svindel med pirattaxer. Mændene er sigtet for at have hævet penge 92 gange med stjålne hævekort.