For mange børn er stadig for fede

Amtet ændrer diætistordning, fordi man ikke har haft tilstrækkeligt gode resultater med at få børn til at tabe sig.

De voksne taber sig, men børnene er stadig for tykke. Derfor ændrer Århus Amt nu  den diætistordning, der har fungeret i to år. Ordningen skal tilgodese flere forskellige behov end hidtil.

Erfaringerne viser, at mænd henvist på grund af forstyrrelser i fedstoftskiftet opnår et fald på 15 pct. i kolesterolværdier, mens kvinder opnår et fald på fem procent.

Overvægtige, der var i behandling i mere end fire måneder, tabte i gennemsnit 8,5 kilo ved en gennemsnitlig behandling på otte måneder, og 71 procent af de overvægtige opnåede et vægttab på 5-10 procent eller mere.

Resultaterne for de overvægtighe voksne er tilfredsstillende, mens børnene som gruppe ikke opnår markante vægttab.

Et særligt problem er børn med anden etnisk baggrund. De har en øget familiær disposition for diabetes, men diætbehandlingen synes hæmmet af, at der ikke er mulighed for betalt tolkebistand.

Derudover overvejes det at supplere tilbuddet til overvægtige børn ved et større samarbejde med kommunerne f.eks. sundhedsplejersker og børn- og ungelæger.

 For at tilgodese patienter med forskellige behov foreslås det, at ordningen arbejder med at udvikle flere forskellige tilbud, f.eks. gruppeforløb, foredrag og sundsfremmende aktiviteter.

Sidste år har udgifterne været større end de afsatte 2,1 mio. kroner, og amtets økonomiudvalg skal i dag tage stilling til at overflytte yderligere 400.000 kroner til diætbehandlingen.

Lars Østergaard influenza

Overlæge: Om en uges tid kan smittetal begynde at stige

politi politibil politiet 112 udrykning

Parkeringsvagt hjalp folk ud af brændende bygning: Beboere sigtet for uforsigtighed

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler

Studstrupværket

Brand i varmeværk: 400 tons kul køres væk

Lige nu
Mette Frederiksen

liveblog COVID-19 LIVE: Konkret genåbningsplan ligger langt ude i fremtiden

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi