Mange ansøger om julehjælp

Familier beder om hjælp til julen

03:52

1 af 2

Hjælpeorganisationerne i Østjylland og i resten af landet melder allerede nu om rekordmange ansøgere til julehjælp. Det viser en rundringning, TV 2 | ØSTJYLLAND har foretaget.

Allerede nu er antallet af ansøgere på niveau med sidste år, som slog alle rekorder. Og flere organisationer forventer endnu flere ansøgere i år.

En af dem er Mødrehjælpen, der allerede nu har modtaget 3.600 ansøgninger på landsplan.

- I 2013 havde vi et rekordstort år, hvor vi havde næsten 6.000 ansøgere, og vi kan mærke allerede nu, selvom det er tidligt, at det er på samme niveau som sidste år, og måske får vi flere end der, siger Pernille Kristoffersen, der er rådgivningschef hos Mødrehjælpen.

Se: Så kom juletræet op i Aarhus

Hun fortsætter:

- Jeg tænker, at det er et udtryk for, at vi stadigvæk har mange familier i Danmark, som i den grad ikke har mulighed for at give deres børn den jul, som de fleste børn forventer og fortjener, og at man er optaget af, at man gerne vil give sine børn det samme, som alle andre får.

Hun fortæller, at behovet for julehjælpen for mange af ansøgerne skyldes pludselige begivenheder som sygdom eller skilsmisse.

Hos Mødrehjælpen er der en klar tendens blandt ansøgerne.

- Den typiske ansøger hos os er en enlig mor med to børn. Den gruppe udgør cirka 90 procent, siger Pernille Kristoffersen.

Du kan se hele interviewet med Pernille Kristoffersen i videoen øverst op siden.