- Man fjerner retssikkerheden

Fædre oprørte over hemmeligt netværk

Flere fædre har reageret på TV 2 | ØSTJYLLANDs dokumentar ''Det Hemmelige Netværk'', der beskriver, hvordan danske kvinder tager sagen i egen hånd og skjuler deres børn for at beskytte dem mod deres fædre.

- I det øjeblik, man begynder at tage sagen i egen hånd og bedrive selvtægt, så fjerner du jo fuldstændig retssikkerheden for alle mennesker, siger Christian Nørgaard, der ikke har set sin ældste datter i over et halvt år, fordi moderen holder hende skjult for ham.

- Hun er bortført og formodes i dag at befinde sig i USA sammen med sin mor, forklarer han videre.

Se hele dokumentarprogrammet "Det hemmelige netværk" her

Kvinderne i det hemmelige netværk mener, at den nye forældreansvarslov har gjort det stort set umuligt at stoppe samværet med fædre, som i følge kvinderne er voldelige, pædofile eller misbrugere.

- Når man står i sådan en situation, og man så vælger at agere på det og agere både dommer og jury og medvirke til flugt og få folk til at forsvinde under jorden, så tilsidesætter man jo alle de grundlæggende værdier i vores retssystem, siger Christian Nørgaard.

Og når man handler uden om retssystemet, så er der også en risiko for, at man kommer til at hjælpe den forkerte forælder, det indrømmer en af initiativtagerne bag netværket, Sidsel Lyster:

- Jo, selvfølgelig er der en risiko for, at vi kommer til at hjælpe den forekerte forælder, men der er vores erfaring, at vi meget hurtigt opdager det, hvis vi har lukket den forkerte forælder ind.