Mæt af indsamlinger: Skidt resultat for Kirkens Korshær

Søndag gik et rekordlavt antal aarhusianere rundt med raslebøssen for Kirkens Korshær, og det indsamlede beløb var da også langt under målet

02:22

Anne Sofie Gormsen og Rebekka Iversen var blandt de få, der samlede ind for Kirkens Korshær søndag.

I løbet af i år har der været hele 17 landsindsamlinger for blandt andet Røde Kors, Kræftens Bekæmpelse og søndag Kirkens Korshær. Sidstnævnte samlede ind til fordel for unge hjemløse, men noget kunne altså godt tyde på, at vi har fået nok af de mange indsamlinger.

Først og fremmest var der under 100 indsamlede i Aarhus mod 300 sidste år, og det indsamlede beløb ligger også langt under målet. Man fik samlet 175.000 kr. ind i år modsat 300.000 kr. sidste år.

Det her er så også nr. 17 i år, og der er nok en mæthed omkring dem.

Niels Bjørnø, Kirkens Korshær

- Det er svært at lave en landsindsamling – det ser ikke så godt ud som sidste år. Det her er så også nr. 17 i år, og der er nok en mæthed omkring dem, siger leder for Kirkens Korshær i Aarhus, Niels Bjørnø, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det var svært at finde indsamlere, og mange de har været hos, har sikkert tænkt, at nu har jeg givet til Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp osv. Måske skal vi overveje at gøre det her på en anden måde, fortsætter han.

Målet inden søndagens indsamling var, at hver indsamler skulle hive 1000 kr. ind, men som billedet her tydeligt illustrerer lykkedes det langt fra.

- I Aarhus er det især et problem, fordi vi har så mange unge hjemløse, siger Niels Bjørnø.

To af dem, der var blandt de få med raslebøsserne, var Anne Sofie Gormsen og Rebekka Iversen, og de kunne tydeligt mærke, at det var op ad bakke.

Læs også Nyt projekt: Del dit hjem med en ung hjemløs

- Flere vil dog gerne give, men bliver så kun et lille bidrag. Det forstår man jo godt, hvis det er tredje gang i den her måned, at der bliver ringet på døren, siger Anne Sofie Gormsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Begge indsamlere mener dog, at det er vigtigt at støtte en god sag og hjælpe unge hjemløse. Derfor meldte de sig søndag på banen for Kirkens Korshær.

Øverst på siden kan du se et indslag med de aarhusianske indsamlere. Herunder kan du se et interview med Niels Bjørnø.

02:39 Luk video