Må sende flere afrikanere på banen

Fodboldklubben Randers FC må sende alle sine afrikanske spillere på banen på én gang efter at have vundet juridisk tovtrækkeri med DBU.

Kompliceret EU-jura skabte tirsdag glæde hos Randers FC.

Dansk Boldspil-Union (DBU) måtte nemlig erkende, at den danske fodboldlov ikke holder i forsøget på at begrænse antallet af afrikanere i ligaen.

Det betyder, at Randers FC i foråret kan stille både med Issah Ahmed fra Ghana og de tre senegalesere Djiby Fall, Tidiane Sane og Elhadji Timera i startopstillingen, uden det berører kvoten på maksimalt tre 'ikke EU-borgere'.

En såkaldt Cotonou-aftale, der trådte i kraft 1. april 2003, betyder nemlig, at spillere fra 78 stater i Afrika, Vestindien og Stillehavsområdet sidestilles med EU-spillere.

- Randers FC gjorde DBU opmærksom på aftalens bestemmelse den 28. februar, og efter at have gransket aftalen har DBU nu givet Randers FC medhold i, at danske fodboldklubber i princippet kan have 11 afrikanske spillere i startopstillingen i SAS Ligaen, skriver Randers FC i en pressemeddelelse.

DBU meddeler dog, at forbundet vil gøre alt for at få ændret reglerne fra den kommende sæson.

- Vi vil fortsat stå for udviklingen af dansk fodbold og som arrangør af det danske mesterskab. Hverken det bulgarske eller afrikanske. Til gengæld må vi acceptere juristernes vurdering af, at lovgivningen er gældende, indtil vi får tilrettet propositionerne og stoppet dette hul inden næste års turnering, udtaler DBU's generalsekretær, Jim Stjerne Hansen. /ritzau/