Lunt vintervejr spænder ben for skøjtebaner

Skøjtebanerne i både Aarhus og Randers skulle for længst være åbnet og taget i brug, men de høje temperaturer trækker tiden ud.

Randers: Skøjtebanen på Jens Otto Krags Plads har ikke kunne fryse til på grund af de varme vintertemperaturer.

- Vi kan ikke arbejde mod vejrguderne.

Sådan lyder udmeldingen fra Poul Jeberg fra Underværket, som står bag skøjtebanen på Jens Otto Krags Plads i Randers. Skøjtebanen skulle være åbnet den 28. november, men de høje temperaturer og det kraftige blæsevejr, der har præget regionen den sidste tid, har gjort det umuligt at fryse et stabilt lag skøjteis på banen.

- Der er endnu for varmt, men vi arbejder på højtryk for at kunne åbne hurtigst muligt. Om natten, når der er koldest, hælder vi vand på banen, så det kan fryse, men det hjælper ikke meget nu, når temperaturerne er så høje, siger daglig leder på Underværket i Randers Poul Jeberg.

Der er for varmt: Åbning af skøjtebane udskydes igen

Det er 13. sæson, at skøjteanlægget er i brug i Randers. Den har produceret en del is, men altså ikke nok til at kunne lade randrusianerne begynde skøjtesæsonen. Og selvom Underværket arbejder for sagen, tør de ikke melde en ny åbningsdato ud.

- Det ser ud til at skulle blive bedre indenfor de næste dage, men jeg lover intet, da vejret ikke er til at regne med. Vi er helt klar, hvis vejret skulle blive koldere, og så skal vi nok melde ud til medierne og på de sociale medier, så folk kan begynde at skøjte hurtigst, siger Poul Jeberg til tv2oj.dk.

Problematik fortsætter i Aarhus

Også i Aarhus har de udskudt åbningsdagen for skøjtebanen foran Musikhuset. Her skal der være mindst otte centimeter is på banen, før at det er optimalt at åbne. Og selvom Aarhus Kommune også kæmper med at få is på banen ved at hælde vand på, er der stilstand i processen, da det altså kræver en længere periode med kolde temperaturer.

- Vi forsøger at få det kølet ned på trods af de her forårstemperaturer, men vi får et problem, hvis det ikke ændrer sig. Så får vi svært ved at køle det ned. Jeg har en tekniker på sagen, der melder tilbage onsdag middag, siger Mogens Christensen Chef for Aarhus Kommunes Idrætscentre.

Glider bedre i Horsens

Anderledes ser det ud i Horsens, hvor skøjtebanen på Rådhustorvet åbnede planmæssigt den 27. november og har haft åbent alle dage siden. Her har Kommunen haft processen nøje planlagt.

- Det er gået godt for os. Vi har haft gode folk til at starte det op i ordentlig tid. Vi har haft planlagt det sådan, at skøjtebanen har kunnet bygge sig op stille og rolig. Det har selvfølgelig været en udfordring for os med de høje temperature, men ikke umuligt, siger installationsteknikker ved Horsens Kommune Thomas Kobberøe, der alligevel også krydser fingre for, at der snart kommer frost, så banen stopper med at smelte.