- Lufthavn i dødsspiral

Den skal flyttes væk fra Tirstrup, mener DI-formand

03:06

1 af 2

Aarhus Lufthavn ved Tirstrup skal flyttes til en anden placering tættere på Aarhus.

Det mener formanden for Dansk Industri i Randers og Norddjurs, Søren Fischer.

Den østjyske DI-formand flyver selv ofte fra Aalborg eller Billund. Omvendt forholder det sig med Aarhus Lufthavn. Den vælger han fra - ligesom mange andre.

- De afgange, jeg har brug for, de eksisterer ikke. Jeg kører til Aalborg i dag eller Billund. Den lufthavn har set sine bedste dage. Den er inde i en dødsspiral, siger Søren Fischer i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Debat om ny lufthavn - igen

Aarhus Lufthavn er ejet af Aarhus, Randers, Syddjurs, Norddjurs og Favrskov kommuner i fællesskab. Det er derfor politikerne i disse kommuner, der i sidste ende bestemmer, hvor lufthavnen skal ligge.

- Det er så enkelt, at det altid er kunderne, der bestemmer. Og kunderne, de vælger den lufthavn fra, fastslår Søren Fischer.

- Hvis byerne vil blive ved med at finansiere lufthavnen, så kan den eksistere i mange år endnu. Men tag nu det rigtige skridt ind i fremtiden.

Kommende borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft (V) mener i modsætning til Søren Fischer, at lufthavnen bør forblive i Tirstrup.

Se: SAS dropper Aarhus Lufthavn

- De mennesker, der arbejder for en storlufthavn ved Aarhus, er ikke realistiske omkring, at det ikke er en mulighed med nutidens miljø- og planlov, siger han.

Ifølge Claus Wistoft risikerer diskussionen om en ny storlufthavn at betyde, at Aarhus i fremtiden slet ikke har nogen lufthavn - hverken i Tirstrup eller andre steder.

Se diskussionen mellem Søren Fischer og Claus Wistoft i videoen øverst på siden.