Lufthavn får ny bestyrelse

Fem borgmestre indtræder i bestyrelsen

01:25

1 af 2

Aarhus Lufthavn ændrer bestyrelsessammensætningen. Det blev besluttet på dagens ekstraordinære generalforsamling.

- De fem borgmestre fra ejerkredsen træder ind i bestyrelsen og skal sammen med de eksterne medlemmer varetage bestyrelsesfunktionen i fremtiden, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det betyder også, at de fem ejerkommuner satser på udvikling fremfor afvikling af lufthavnen i Tirstrup, og at de er indstillet på at tilføre flere millioner til den kriseramte lufthavn.

Ifølge Jacob Bundsgaard er det nødvendigt at tilføre lufthavnen et tocifret millionbeløb.

- Det er helt afgørende for de østjyske virksomheder, at der er en god lufthavnsbetjening i Aarhus - særligt dem, der har internationalt arbejde - og det vil der forhåbentlig også være bred opbakning til i de østjyske byråd, siger han.

Ango Winther fratræder i samme ombæring som bestyrelsesformand. Hvem, der skal erstatte ham besluttes først på den ordinære generalforsamling d. 6. maj.

De fem ejerkommuner er Aarhus, Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs.

Den nuværende bestyrelse

Den nuværende bestyrelse består af formand Ango Winther (S) byrådsmedlem i Aarhus, Henning Jensen Nyhuus (S) fra Randers, Flemming Nørgaard (V) fra Favrskov Kommune, Claus Wistoft (V) fra Syddjurs og Jytte Schmidt (SF) fra Norddjurs Kommune.

Repræsentanter fra erhvervslivet er direktør Kim K. Boyter fra tolietsædeproducenten Pressalit, finansdirektør Jan Nordstrøm fra Danish Crown og formanden for Randers Regnskov, Torben Boldsen.