Lufthavn efter chokmelding: Vi kommer stærkt tilbage

Aarhus Lufthavn mister 40.000 lovede passagerer. Trods skuffelsen spår lufthavnsdirektør stor passagerfremgang

Foto: Pascal Palvani - Scanpix

Aarhus Lufthavn får alligevel ikke en rute til den hollandske by Eindhoven. Foto: Google Maps

1 af 2

De var klar til at klippe snoren og fejre den sjette nye destination på rutekortet, da Ryanair i dag meddelte, at flyselskabet må opgive en planlagt rute til efteråret mellem Aarhus Lufthavn og den hollandske kultur- og fodboldby Eindhoven. 

Ryanair havde stillet de rejsende og lufthavnen en ny rute i udsigt fra slutningen af oktober med tre ugentlige afgange til Hollands femtestørste by med priser ned til 149 kroner. 

Læs også Endnu en ny rute fra Aarhus Lufthavn: Flyv til græsk paradisø

- Jeg er da super, super ærgerlig over det, siger Aarhus Lufthavns direktør, Peter Høgsberg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg er da super, super ærgerlig over det. 40.000 passagerer i runde tal er meget for os.

Peter Høgsberg, direktør, Aarhus Lufthavn

Med tre ugentlige afgange går lufthavnen glip af anslået 40.000 passagerer, som ellers ville være gået gennem terminalen i Tirstrup. 

- 40.000 passagerer i runde tal, det er meget for os, siger Peter Høgsberg.

Årsagen skal ifølge Ryanair findes hos de hollandske flyvemyndigheder, som har sat en kæp i hjulet for seks nye lavprisruter ind i Eindhoven ved at sætte loft over, hvor mange nye fly, de mener, der er plads til i det tætpakkede hollandske luftrum. 

100.000 flere passagerer næste år

Lufthavnschefen i Tirstrup spår alligevel, at Aarhus Lufthavn kommer stærkt igen næste år. Der er nemlig flere interessante ruter i spil, som forhåbentlig vil blive afsløret, når flyselskaberne i august-september offentliggør deres planer for næste år.

Lufthavnsboss Peter Høgsberg ærgrer sig over den tabte rute, men siger, at han har et es i ærmet.

Her venter Peter Høgsberg at kunne annoncere en fremgang på hele 100.000 passagerer i forhold til i år.

En del af dem stammer fra de nye ruter som sættes i gang i år, men ikke når at slå fuldt igennem på det samlede passagertal for 2016. Men også fra nye ruteplaner, som han er i gang med at forhandle og ikke kan afsløre endnu.

Læs også Drømmer om nye ruter: Aarhus Lufthavn i tæt dialog med Norwegian

- Vi er stadig på A-listen over de lufthavne, Ryanair satser på, siger Peter Høgsberg. - Ryanair synes stadig, vi er nogle af de seje drenge i klassen. 

Faste ruter fra Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn har direkte ruter til:
København, London, Gøteborg, Stockholm, Oslo, Malaga, Prag (ny fra 2017), Gdansk (fra oktober 2017) og skulle have haft en ny rute til Eindhoven fra oktober 2017.

Desuden giver lufthavnen adgang til seks charterdestinationer i form af Mallorca, Cypern, Tenerife, Madeira, Ithaca (ny fra maj 2017) og Sivota (ny fra maj 2017).

Kilde: Aarhus Lufthavn