Louise reddede mand fra druknedøden: I dag blev hun hædret

Fem østjyske hverdagshelte modtog i dag en dusør fra Østjyllands Politi som tak for at have hjulpet borgere i nød

Fra venstre ses: Politidirektør Helle Kyndesen, Louise Kristiansen, Helle Cecilie Fabricius Nielsen, Mads Stisen Gjanderup + søn, Sven Øster Ladefoged og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. Foto: Østjyllands Politi

Louise Kristiansen nåede ikke at tænke, inden hun kort efter midnat i marts sprang i Randers Havn for at redde en mand, der kort forinden var faldet i det kolde vand. I dag blev hun hædret for at have reddet mandens liv.

Pludselig var jeg i vandet. Jeg kunne se, hvordan han var ved at drukne, så jeg hoppede i vandet. Jeg nåede ikke at tænke over det inden.

Louise Kristiansen, hverdagshelt, Randers 

Sammen med fire andre hverdagshelte, der hver især har hjulpet en borger i nød, fik hun overrakt et takkebrev og et lille kontantbeløb af politidirektør Helle Kyndesen.

- De har alle fem gjort noget ud over det sædvanlige og ydet en ekstraordinær og modig indsats. Det betyder meget for os i politiet, men jo i særdeleshed har deres handlekraft haft betydning for de mennesker, de har gjort noget særligt for og hjulpet. Det fortjener meget stor ros, siger politidirektør Helle Kyndesen.

Louise reddede en mand fra druknedøden

Louise Kristiansen er 24-årig og var på arbejde som tjener på Fiskerestaurant Pakhuset, der ligger få meter fra havnebassinet, den dag hun reddede en mand fra druknedøden. Kort efter midnat opdagede Louise Kristiansen og andre, at en mand lå i vandet.

Læs også I nat var Louise en helt: Jeg så en, der var ved at drukne

Louise Kristiansen handlede resolut og hoppede i vandet for at redde manden. Efter hændelsen fortalte hun til TV2 ØSTJYLLAND:

- Pludselig var jeg i vandet. Jeg kunne se, hvordan han var ved at drukne, så jeg hoppede i vandet. Jeg nåede ikke at tænke over det inden.

Læs også Mand faldt i havnen i nat: Kvindelig tjener reddede ham

Louise Kristiansen holdte manden oven vande ved hjælp af en redningskrans, indtil Beredskab og Sikkerhed i Randers kom et kvarter efter. Det er Østjyllands Politis vurdering, at Louises modige indsats var medvirkende til, at manden overlevede.

Fem modige hverdagshelte

Ved dagens overrækkelse blev der yderligere uddelt fire takkebreve og dusører til fire modige mennesker. Det gjaldt Helle Cecilie Fabricius Nielsen fra Lystrup, der reddede en selvmordstruet kvinde fra at drukne i Risskov i sommers.

Læs også Per forfulgte polsk lastbil - nu hædres han af politiet

Mads Stisen Gjanderup og Sven Øster Ladefoged, begge fra True ved Tilst, der reddede en mand, som de fandt siddende i en bil med en pose over hovedet.  

Samt Per Øxenholt fra Knebel, der fik sat en stopper for to tyveknægte, der lå inde med tyvekoster for omkring 200.000-300.000 kroner.

Læs også Privat fotograf overvågede polsk par - nu er de anholdt

Efter overrækkelsen af takkebreve blev de fire dusørmodtagere og deres pårørende vist rundt og kom blandt andet et smut forbi alarmcentralen.