Losseplads får sindene i kog

Beboerne i Glatved er trætte af en losseplads. Den lugter fælt, og alt tyder på, at det bliver værre.

Affaldet fra otte kommuner på Djursland skaber vrede i Glatved. Reno Djurs affaldsdepots ligger bare halvanden kilometer fra Glatved, og stanken og larmen fra lossepladsen generer allerede beboerne i de 70 husstande meget. Nu frygter beboerne, at det bliver værre, for affaldsdepotet skal være dobbelt så stort, fordi det også skal behandle industriaffald.

Tidligere har man gravet affaldet ned i jorden, men nu skal affaldet ikke længere bare deponeres. Det skal bearbejdes af nye industrier. Beboerforeningen har i flere år klaget over lugten fra virksomheden RGS 90, der lejer sig ind på lossepladsen. RGS 90 laver spildevandsslam om til kompost.

- Vi har støjgener fra knusning af beton. Vi har lugtgener fra kompostering af haveaffald og slam. Og vi mener egentlig ikke, at det er rimeligt, at vi skal påføres gener fra alt det affald, der kommer fra hele oplandet, siger medlem af Glatved Beboerforening Lars Kjær til TV 2 / ØSTJYLLAND.

Direktøren i Reno Djurs I/S, Morten Therkildsen, mener derimod, at naboerne også bør tænke på, at selv om de ikke vinder noget ved udvidelsen, så vinder Djursland som sådan meget.