Løsning kan findes i øst

Paramedicinsk Selskab kommer med indspark i debatten om Region Midtjyllands spareplaner

Dansk Paramedicinsk Selskab foreslår, at Region Midtjylland kigger mod øst, når det handler om at spare penge på akutlægebiler.

I et brev til regionens politikere skriver selskabet, at Region Midt kunne overveje samme løsning, som de har valgt i Region Sjælland.

- Vi er ikke høringsberettigede, men vi viser en alternativ løsning. I Region Midt bruger man i høj grad lægeressourcer, og vi foreslår, at man i højere grad benytter paramedicinerne, som vi gør i Region Sjælland, siger Morten Kelsen fra Paramedicinsk Selskab til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Der er et stort materiale, som dokumenterer, at det ikke har indflydelse på dødeligheden, at man bruger paramedicinerne i stedet for akutlægebilen, fortsætter han.

Se: Kæmper for akutlægebil

I dag er der 11 akutlægebiler i Region Midt, og skulle man omskrive Region Sjællands model til Midtjylland, kunne man ifølge Paramedicinsk Selskab reducere de lægebemandede enheder til to.

- Der bliver kørt ekstremt mange forgæves ture med lægebiler, og her kunne der nemt have været sendt en paramediciner i stedet for, siger han.

- Vi går jo ikke ud og siger, at man skal afskaffe lægerne, men i 98 procent af tilfældene kan en paramedicener løse opgaven, og så fungerer lægen som bagvagt i de mere specifikke tilfælde. Det handler ikke om enten eller, siger Morten Kelsen.

Se: Vil redde akutklinik

Han slår dog fast, at det ikke er en løsning, der bare kan indføres fra den ene dag til den anden. I Region Sjælland har det taget omkring tre år.