Lønstigning til private ledere

Tjener dog mindre end landsgennemsnittet

Foto: Colourbox

Selvom lederne i private virksomheder i Østjylland har en løn, der er lavere end landsgennemsnittet, så går det fremad med lønnen.

I Østjylland er lønnen steget med 3,3 procent (en stigning i reallønnen på 2,8) på månedsplan i perioden september 2013 til september 2014. Det viser en ny lønopgørelse fra Lederne.

Sammenligner man det med lønstigningen blandt lederne i det private på landsplan, så går det rigtig godt for lederne i Østjylland. Landsgennemsnittet ligger nemlig "kun" på 2,2 procent.

I gennemsnit får lederne i Østjylland dog 1600 kroner under gennemsnittet af private ledere i hele Danmark. Derfor glæder afdelingsformanden for Lederne Kronjylland, Kirsten Hvid Schmidt, sig over at det går fremad her i Østjylland:

- Jeg er glad for, at vi i denne lønstatistik kan se en stærk udvikling i Østjylland. Jeg tror dels, at det skyldes, at opsvinget har bidt sig fast, og dels, at flere ledere her efter krisen tør skifte job og dermed som oftest sikre sig en højere løn, siger Kirsten Hvid Schmidt i en pressemeddelelse.

I samme periode er forbrugerpriserne steget med 0,5 procent, hvilket betyder, at lederne i Østjylland har oplevet en reallønsfremgang på 2,8 procent.

I gennemsnit får lederne i Østjylland 51.166 kroner om måneden, mens private ledere i hele Danmark i gennemsnit får 52.782 kroner.