Lokofører fyres efter spritkørsel

En 54-årig østjysk lokomotivfører mister jobbet efter promillekørsel på strækningen mellem Århus og Aalborg.

En 54-årig lokofører fra Århus står til at miste sit job, efter at Vestre Landsret i Aalborg mandag stadfæstede en dom for promillekørsel med et intercitytog mellem Århus og Aalborg.

Den 54-årige skulle møde på vagt 8. marts sidste år klokken 16.40 for at køre intercitytog IC 149 fra Århus til Aalborg. Han havde været på værtshus aftenen før, men havde sovet længe og følte sig frisk og ædru ved vagtens start sidst på dagen. Hans kollega mente imidlertid, at han lugtede af øl, og ringede til baneledelsen.

Da toget planmæssigt ankom til Aalborg klokken 19.15, stod politiet klar med en spritmåler. En blodprøve viste senere, at han havde en promille på 0,39.

Ifølge Lov om Jernbane må man ikke udføre såkaldt sikkerhedsklassificerede funktioner med en promille på mere end 0,20, og den 54-årige lokofører blev straks suspenderet.

Han har fået varsel om, at han vil blive afskediget, hvis landsretten som ventet stadfæstede byrettens dom på syv dages fængsel og frakendelse af førerretten til tog i et år. /ritzau/