Lokale kokke træner til årets DM
I weekenden starter den årligt tilbagevendende konkurrence til Årets Kok og Årets Tjener
I disse dage træner kokke og tjenere i hele landet for at blive klar til weekendens konkurrence om titlen som Årets kok og Årets tjener.
En årlig tilbagevenden konkurrence, hvor et dommerpanel af landets ypperste kokke skal bedømme kokkenes retter.
Der er stor prestige i at vinde titlerne, men der skal skrælles mange løg, før kokkene kommer i nærheden af konkurrencerne, fortæller køkkenchefen på Restaurant Substans i Aarhus.
- Mine forventninger er at vinde i år. Men det er det jo sådan set hvert år, siger Nicolas Min Jørgensen, der er køkkenchef på Restaurant Substans i Aarhus.
Benhårde krav
Deltagerne bliver mødt med benhårde krav i konkurrencen.
- Retterne skal kunne mere, end de normalt skal. Den skal være mere komplet i forhold til, når du laver mad til en menu, for så kan én ret godt være blød og den næste sprød. I konkurrencen skal man ramme det hele på én tallerken, siger han.
Kokkefaget er blevet en modefag indenfor de seneste år, og derfor ønsker flere unge at uddanne sig til kok.
- Mange af dem er måske ikke helt klar over, hvad det indebærer. Man starter med at skrælle grøntsager og bage brød, men de fleste elever, der kommer fra skolen, drømmer om at gå direkte ind og stege fisk, siger Nicolas Min Jørgensen.
Den første af de ti kokkefinalister, går i gang med at tilberede sit måltid allerede klokken 8 søndag morgen i Messecenter Herning.
Se hele indslaget om konkurrencen til årets DM i videoen ovenfor.