Lokale kokke i finalefeltet til Årets Kok

To kokke og to tjenere skal dyste om danmarksmesterskabet

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2016 er fundet efter nervepirrende semifinaler, og i finalefeltet findes to lokale kokke og to tjenere.

Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum i Aarhus og Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Substans i Aarhus er begge videre til finalen sammen med otte kokke-kolleger fra hele landet.

I kategorien Årets Tjener 2016 gik både Michael Munksgaard Christensen fra Restaurant Hærværk i Aarhus og Simon Bjerre-Pedersen fra Norsminde Kro ved Odder videre til finalen.

For kokke-deltagerne lød opgaven på at kreere en hovedret og en dessert ud fra en råvarekurv af blandt andet havtaskehale og jomfruhummer, sveskeblommer, havtorn og kransekage. Dertil var der en fællesbuffet med forskellige grøntsager, frugt, nødder og polynesisk vanilje.

Finaler i marts

Mens kokkene knoklede i køkkenet, dystede tjenerne om at levere den bedste servering. De blev bl.a. testet i personlig fremtoning, deres evne til at forklare en menu over for en gæst samt deres viden om vin og ost.

Semifinalisterne blev bedømt af nogle af de største profiler i dansk gastronomi - heriblandt den tidligere verdensmester for kokke, Rasmus Kofoed, og den tidligere verdensmester for tjenere, Jacob Kocemba.

DM-finalen for kokke og tjenere løber af stablen 6. marts 2016 i Messecenter Herning.

Finalisterne:

20210416-100912-L-1920x1280we

Dronningen får digital hyldest på sin 81-års fødselsdag

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Vaccine

Over 100.000 er færdigvaccineret i Midtjylland

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Dagens mest læste