Liste: Sådan udvikler boligpriserne sig i din kommune

Der er stor forskel på, hvor brede smilene er blandt boligejerne i Region Midtjylland.

Foto: Martin Ballund / Scanpix

Boligejerne i Skanderborg, Aarhus og Horsens kan gnide sig i hænderne, mens det ser knapt så lyst ud for dem, der ejer en villa eller et rækkehus i Favrskov.

Omtrent sådan kan man opsummere en ny analyse over udviklingen i huspriserne fra bolighed.dk.  

Analysen viser, at husejerne i Skanderborg, Aarhus og Horsens kan glæde sig over værdistigninger på mellem 83.000 og 98.000 kroner på en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter.

Så mange millioner koster en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter i din kommune:

 

I Favrskov er huspriserne til gengæld faldet med 2,7 procent, hvilket er bemærkelsesværdigt. Favrskov er nemlig den eneste nabokommune til Aarhus, som oplever faldende boligpriser, oplyser Bolighed. Herfra kan man dog ikke give et kvalificeret bud på, hvorfor boligpriserne går tilbage i kommunen. 

- Det er tydeligt på boligpriserne, at priserne stiger omkring Aarhus og Herning, hvor der er arbejdspladser og vækst, siger adm. direktør for Bolighed, Christian Jaspers.

På Samsø er priserne steget med imponerende 10,7 procent det forgangne år, men på grund af relativt få hushandler er stigningen 'behæftet med betydelig usikkerhed', oplyser Bolighed.dk.

Her kan du se, hvor meget priserne på villaer og rækkehuse er steget - eller faldet - i de 10 kommuner i TV2 Østjyllands sendeområde. Procenttallet viser stigningen i forhold til første kvartal af 2016.

Sådan udvikler huspriserne sig i din kommune (alfabetisk rækkefølge):