Lille pige drev 40 meter ud: Livreddere advarer om livsfarlig vind

Pas på fralandsvinden, og tag ikke badedyr og luftmadrasser med i vandet, lyder det fra livreddere

02:30

VIDEO: I sidste uge var otte badegæster i livsfare. Nu advarer livreddere om kraftig fralandsvind.

En seksårig og en otteårig pige på en oppustelig sofa bliver taget af vinden og driver ud 40 meter ud fra kysten. Faren kan kun se hjælpeløst til, og livreddere må hente pigerne i sikkerhed på land.

Situationen fra Moesgaard Strand er blot en af flere faretruende hændelser, der har fundet sted i løbet af den seneste uge.

Læs også Linus var tæt på at drukne: Nu lærer han at redde liv

Kraftig fralandsvind har været med til at bringe badegæster og surfere i fare, og nu advarer livreddere om den kraftige vind, som kommer til at præge denne uges badeture.

Vores opfordring er, at man aldrig går alene i vandet.

Anders Myrhøj, TrygFonden Kystlivredning

- Når der er fralandsvind, skal badedyr og luftmadrasser blive på land. Man kan lynhurtigt drive for langt ud fra kysten til, at man selv kan komme tilbage. Det kræver en masse kræfter at svømme tilbage til stranden, og man kan let gå i panik, så man mister endnu flere kræfter, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, i en pressemeddelelse.

Her kan du se, hvilke strande der har ekstra sikkerhed i form af en livredder.

Surfere måtte reddes i land

Et andet eksempel på konsekvenserne af den kraftige vind kan findes på Grenaa Strand. Her blev en ældre kvinde i sidste uge revet omkuld på grund af unormale vind-og strømforhold.

Kvinden kunne ikke selv rejse sig igen, og hendes veninder kunne ikke hjælpe hende, så livreddere måtte hende tilbage på land.

Læs også Livredderne kommer: Sådan undgår du drukneulykker

Vinden gav også surfere problemer med at komme tilbage til land.

- Som udgangspunkt befinder de sig et stykke fra kysten, når de surfer, og får de problemer med udstyret, kan de hurtigt komme for langt ud til, at de har kræfter til selv at svømme i land. Vores opfordring er derfor, og det gælder også for de badende, at man aldrig går alene i vandet, for så er der ingen til at slå alarm, hvis uheldet skulle ske, siger Anders Myrhøj.

00:45

VIDEO: Her kan du høre de fem baderåd fra TrygFonden

Luk video

Danskerne har respekt for vandet

Generelt er danskerne gode til at passe på sig selv og hinanden ved stranden, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.

Læs også Livredder ved Søbadet: Der er ekstra meget nøgenbadning

- Vi oplever, at langt de fleste danskere tager de nødvendige forholdsregler, når de bader. Mange sørger for at bade i livreddernes primære zone, som er mellem de rød/gule flag i strandkanten ved livreddertårnet, hvor livredderne holder særligt skarpt øje, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden med ansvar for bade- og vandsikkerhed.

Det betyder de forskellige flag på stranden.

01:43

VIDEO: Livredderne rykkede for omkring to uger siden ud på strandene for at passe på de østjyske badegæster i varmen. Indslaget er fra 29. juni.

Luk video