Lettere at sælge tyvekoster

Nettet har gjort det nemmere for kriminelle at komme af med tyvekoster

03:53

1 af 2

Det er blevet lettere for de østjyske kriminelle at komme af med de lamper, lænestole og computere, de stjæler fra private hjem og virksomheder.

Sådan lyder meldingen fra Østjyllands Politi, der har konstateret, at de er oppe imod forbrydere, der bliver mere og mere professionelle.

Samtidig er markedet for tyvekoster steget - blandt andet fordi det er blevet lettere at afsætte de stjålne varer.

Ifølge politiinspektør Jan Andersen fra Østjyllands Politi har indbrudstyvene gode muligheder for at afsætte deres varer via internettet, hvor der er mange steder at sætte tingene til salg.

FAKTA: Indbrud i dit område

Samtidig er der mange ellers lovlydige borgere, der bevidst eller ubevidst er villige til at købe hælervarerne.

- De indbrudstyve, vi har kendskab til, er meget kreative i forhold til at komme af med varerne. Det gælder også på nettet på fx Den Blå Avis, eller hvad det nu kunne være. De sætter annoncer i og gør opmærksom på ting, siger politiinspektør Jan Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Tyvekoster for en mio. kr.

Det lykkes sommetider for politiet at finde frem til de personer, der aftager de stjålne varer. De risikerer i så fald at blive straffet.

- Der er mange mennesker, der aftager de varer, som bliver stjålet. Der er et marked for indbrudstyvene. Det er desværre også ganske almindelige borger, der engang imellem kommer i fedtefadet, fordi de køber noget lidt for billigt og ikke får en kvittering for det, de køber, siger politiinspektør Jan Andersen fra Østjyllands Politi.

Se et interview med politiinspektør Jan Andersen i videoen øverst i artiklen.