Letbane til Århus

Lokalpolitikere vil have letbane i Århus-området, og de håber på en halv milliard kroner fra staten til letbane-projekt.

Både Århus Byråd og Region Midtjylland er fast besluttet på at forbedre den kollektive trafik i Århus-området med et net af nymodens sporvogne, som skal være fuldt udbygget i 2025. Det bliver den første såkaldte letbane i Danmark. Og Region Midtjylland vil være med til at betale driften, fordi det kommer pendlere og andre rejsende helt fra Skjern og Struer til gode, siger den kommende regionsformand, Johannes Flensted Jensen (S).

Borgmester Nicolai Wammen (S) og rådmand Peter Thyssen (R) håber at få politikerne på Christiansborg til at spytte en halv milliard kroner i kassen som tilskud til anlægsudgifterne. Den løbende udgift til selve driften af den kollektive trafik i området bliver ikke særligt meget større end i dag, blandt andet fordi en række buslinjer kan spares, viser nye beregninger.

En første etape til 710 millioner kroner skal stå klar i 2015 og forbinde Grenaa og Odder blandt andet ved at udnytte de eksisterende lokaljernbaner. Det samlede projekt vil koste over 2,1 milliarder kroner at bygge, så en række byudviklingsområder omkring Århus forbindes med udstikkere til Hadsten, Trige, Vejlby, Brabrand og Hasselager. /ritzau/