Letbane-kaos og avocadoer på stranden - det klikkede vi på i 2018

Se top 10 over de mest populære artikler på tv2østjylland.dk i 2018

Julie Kvelland (tv.), hunden Hector og 10-årige Liva løb med en del af opmærksomheden i det forgangne år.

Nytåret er traditionelt en god anledning til at gøre status - også på TV2 ØSTJYLLAND.

På denne side har vi lavet en oversigt over de mest populære artikler på vores website, tv2østjylland.dk i løbet af det forgangne år.

Historierne spænder vidt: Fra en stjålet hund til en 10-årig pige, der sover i telt i et helt år. Den aarhusianske letbane har - naturligvis - også en plads på listen.

Målt på popularitet bliver artiklen om et letbaneuheld ved Dokk1 dog overgået af flere andre historier - blandt andet af en ung kvinde fra Randers, der er godt og grundigt træt af at blive mobbet på grund af sit udseende.

 

10. Hund stjålet fra parkeringsplads lige inden VM

Den amerikanske træningshund Hector blev i september stjålet fra en parkeringsplads ved Årslev Kro. Hunden var en del af det amerikanske VM-mandskab, der skulle deltage i verdensmesterskaberne for schæferhunde i Randers.

Læs også Hund stjålet fra parkeringsplads: Hvor er Hector?

Historien endte heldigvis lykkeligt. Hector blev senere genforenet med sin ejer, og politiet sigtede to mænd for tyveriet.

  Foto: Privat

 

9. Letbane-kaos i Aarhus

To biler forsøgte i februar at komme ind til parkeringsanlægget under Dokk1 i Aarhus via letbaneskinnerne. Samtidig kom et letbanetog kørende i den modsatte retning. Bum!

Læs også Letbane-kaos i Aarhus: Biler kørte mod letbanetog ved Dokk1

Uheldet skulle senere vise sig blot at være et blandt mange, som de aarhusianske letbanetog i det forgangne år var involveret i.

  Foto: Nanna Balle

 

8. Brandmand dræbt ved stor markbrand

En brandmand mistede i juli livet i forbindelse med en markbrand ved den lille by Tåstrup ved Harlev. Markbranden fandt sted midt under den rekordvarme sommer.

Læs også Brandmand dræbt ved stor markbrand

Den 41-årige brandmand blev på tragisk vis dræbt, da en tankvogn bakkede og kørte hen over ham.

  Foto: Palle Hansen

 

 

7. Webdok: Pædofil fra bedersagen slår til igen

I 2007 blev en mand dømt for talrige overgreb i en børnehave i Beder ved Aarhus og fik efterfølgende tre års fængsel. Ti år senere bliver han dømt for nye seksuelle overgreb mod børn.

Læs også Manden på bænken: Pædofil fra Beder slår til igen

Efter at Martin Svejgaard Johansen blev dømt i Aarhus, har han ændret sit navn og flyttet til en anden landsdel. Men manden er den samme, og det samme er driften. Hvordan kunne historien gentage sig?

 

 

6. Det her skal ikke i toilettet

Det er let lige at smide en skumklud eller vådserviet i toilettet – i stedet for at gå hen til skraldespanden med den. Men den går ikke. Der ryger alt for meget i toilettet, som ikke hører til der. Det giver problemer.

Læs også Tilstopning: Det her skal ikke i toilettet

Driftsleder Dorthe Baggesen fra Samn Forsyning kommer med en opfordring til borgerne om, at kun tre ting hører hjemme i toilettet - det er tis, lort og papir. Resten skal i skraldespanden, fastslår hun.

  Foto: Samn Forsyning

 

5. Fuld vanvidsbilist tæt på katastrofe på motorvej

En privat video viste i maj en bilists helt igennem vanvittige kørsel på motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus.

Læs også VIDEO: Fuld vanvidsbilist tæt på katastrofe på motorvej

Videoen viser, hvordan en bil i høj fart hastighed zig-zagger rundt på vejen, hvor den kører alt for tæt på de andre bilister. Det resulterer blandt andet i, at bilen på et tidspunkt kører sidespejlet af en anden bil.

  Foto: Brian Rimdal

 

4. Samsøs strande flyder over med avocadoer og bananer

Appelsiner, bananer og avocadoer bringer tankerne til sydens sol og varme. I marts var de eksotiske frugter dog at finde på Samsø, og det var ikke kun i supermarkedets frugt- og grønt-afdeling. 

Læs også Samsøs strande flyder over med avocadoer og bananer

Frugterne skyllede op på strandene på Samsø, efter at to skibe stødte sammen i Storebælt. En del af det kunne stadig spises.

  Foto: Sofie lindebjerg Søe

 

3. Liva sover ude året rundt: - Det er koldt, men også hyggeligt

Mens temperaturen udenfor får os andre til at ville krybe langt ind under den lune dyne, så vælger Liva Lucerne fra Aarhus at sove i et telt i baghaven – og det uanset om termometeret viser nul grader.

Læs også Liva sover ude året rundt: - Det er koldt, men også hyggeligt

10-årige Liva havde i marts tilbragt over 300 nætter i et telt udenfor. Hendes mål var at nå 365 dage i det fri og dermed modtage det særlige spejdermærke – ”Snorky-mærket”.

 

 

2. Lad være med at tage billeder af mig i smug

Julie Kvelland fra Randers lider af en sjælden sygdom. I november var hun endnu en gang ude for, at nogen tog billeder af hende i smug.

Læs også - Lad være med at tage billeder af mig i smug

Senere opdagede hun, at billedet er blevet lagt på en MyStory på Snapchat. Med andre ord kunne alle i princippet finde frem til billedet i et døgn efter offentliggørelsen. Så fik Julie Kvelland nok!

 

 

 

1. 12-årig pige forsvundet - mødte ikke op i SFO

En 12-årig skolepige fra Silkeborg skabte panik i juni. Da hun ikke som aftalt mødte op i sin SFO ved Langsøskolen i Silkeborg, blev en større eftersøgning sat i gang.

Læs også Efterlyste Emilia er fundet

Ved midnatstid kunne eftersøgningen heldigvis afblæses. Det viste sig, at Emilia havde taget en bus til Aarhus, og at der ikke var sket hende noget.

  Foto: Google Street View