Leje af væddeløbsbane ligger fast

Væddeløbsbanen kan de næste 23 år fortsætte med at betale leje på 2.530 kroner om året. Kommunen taber 11 mio. kroner om året.

Jysk Væddeløbsbane i Århus kan beholde sin placering på en af byens mest attraktive grunde i Marselisborgskoven til en husleje på blot 2.530 kroner om året.

MetroXpress skriver i dag, at Århus Kommune har gennemgået betingelserne i en lejekontrakt, der blev indgået mellem kommunen og klubben bag væddeløbsbanen tilbage i 1980. Aftalen er uopsigelig i 50 år, og selv om de 176.000 kvadratmeter i dag er flere hundrede millioner kroner værd, er der ingen mulighed for at hæve lejen.

- Det er muligt, at det virkede rigtigt i 1980, men det gør det bestemt ikke i dag. Hvis vi flyttede væddeløbsbanen til et mindre attraktivt sted og solgte en del af området til eksempelvis boliger, ville det give penge til nogle af de idræts- og kulturfaciliteter, vi virkelig mangler i Århus, siger Laura Hay (V), der er medlem af Århus Kommunes kulturudvalg, til avisen.

Præcis hvor meget grunden vil kunne indbringe, ved kommunen ikke, men ifølge ejendomsmægler Ole Møl­bjerg fra Nybolig Erhverv i Århus vil en salgspris nærme sig 350 millioner kroner. Den reelle lejeværdi af området er ikke under 11 millioner kroner om året.

- 2.530 kroner om året skriger til himlen. Man kan ikke engang leje et klubværelse i en måned til den pris, så den aftale, der er lavet, harmonerer slet ikke med virkeligheden i 2007, siger han.

Blandt andre Venstre er klar til at tilbyde Jysk Væddeløbsbane en ny placering lidt uden for byen i bytte for grunden i Marselisborgskoven, men det afviser banens direktør, Max Adelsbøll.

- Det vil koste 125 millioner kroner at bygge et anlæg svarende til det, vi har i dag, et nyt sted, og selv om kommunen var klar til også at give os dem, så vil vi sige nej. Vi har boet her i 85 år, så vi føler, at vi hører med til nærmiljøet i Århus.

Læs også: <a href="http://www.tv2oj.dk/vis_nyhed.asp?AjrDcmntId=13943">2530 kroner i leje for væddeløbsbanen</a>