Leder efter ny tv-kanal

Flere har problemer med at finde TV2OJ

Når TV 2 | ØSTJYLLAND i aften kl. 20.00 har premiere på udsendelserne på den nye selvstændige kanal - som også bærer det navn, vi er kendt under, nemlig TV 2 | ØSTJYLLAND, så er der fortsat en del seere, der ikke har fundet kanalen på deres tv.

Ifølge en ganske uvidenskabelig spørgeundersøgelse, som den seneste uge har stået placeret på vores hjemmeside, så har 23 procent stadig ikke fundet den nye kanal. Flere kan dog have fundet kanalen siden de satte deres kryds.

- Kunne I ikke være så venlige at bruge lidt krudt på at fortælle, hvor og hvordan man finder kanalen, spørger P. Møller i Silkeborg.

Svaret på det spørgsmål er både enkelt og kompliceret på een gang: Det afhænger nemlig helt af, hvilken tv-leverandør, du har. Og det er her, man skal søge sine oplysninger.

Der er en gennemgang af mulighederne på dette link på vores hjemmeside.

Hvad med os, der har parabol?
Cirka seks procent af landets befolkning modtager udelukkende deres tv fra en parabol. Og de kan ikke se de regionale programmer, hverken dem, der sendes via TV2 eller de nye selvstændige regionale kanaler. Med mindre de altså supplerer parabolen med en af de nye tv-antenner, der kan modtage digitalt tv.

Forklaringen er blandt andet, at det ville kræve, at parabol-tv-udbyderne reserverede 8 kanaler til regionalstationerne plus 8 selvstændige regionale kanaler, der kræver en masse båndbredde.

Inspiration fra seer
I en artikel fra DR's regionalradio på Sjælland er der trøst at hente, til dem, der er ved at gå op i limningen over, at det ikke er til at finde ud af brugsanvisningen på tv-apparatet, fjernbetjeningen og brochurerne om de mange kanaler fra den private tv-leverandør.

En kvinde fortæller, at hun og manden under jagten på den nye regionale kanal som bonus fandt en række andre kanaler, som ægteparret ikke anede, at de havde.

Vi håber, at dine anstrengelser vil krones med held, og at du vil nyde mange gode stunder med de nye programmer på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs mere om det nye TV 2 | ØSTJYLLAND ved at klikke her.