Leder efter druknede i Grenaa

Politiet i Grenaa og SOK leder efter flere døde efter en kæntringsulykke onsdag aften.

Politiet i Grenaa og Søværnets Operative Kommando (SOK) frygter, at der kan være flere omkomne efter en kæntringsulykke onsdag aften, der kostede en mand livet. En hurtiggående sejlbåd, der er en såkaldt "Trimaran", blev fundet i Kattegat nordøst for Fornæs, der igen ligger nord for Grenaa. Viklet ind i liner ved den 10 meter lange sejlbåd lå en død mand iført våddragt og svømmevest. Manden var torsdag morgen endnu ikke identificeret, oplyser den vagthavende hos Grenaa Politi. På grund af bådens størrelse mener SOK, at der kan have været flere om bord.

- Vi er ikke sikre på, at personen var alene, og i aftes forsøgte redningsfolk at finde eventuelle overlevende ved at banke på skrogets bund, men der var ingen respons derinde fra, siger den vagthavende officer hos SOK. Yderligere er der fundet en redningsvest omkring fire og en halv sømil syd for jollen, men hvis den har været anvendt, er den hurtigt blevet taget af den pågældende, vurderer SOK.

- Ud fra den postition, hvor vi har fundet den, er jeg ikke sikker på, at den har været i brug. Den kan være blevet taget af vinden, siger den vagthavende. Torsdag morgen var skroget blevet slæbt ind til Grenaa havn, hvor politiet på lavere vand skulle i gang med at vende det - blandt andet i forsøget på at finde overlevende, men også for at få identificeret, hvor skibet og den afdøde kommer fra. Hverken politiet eller SOK vidste torsdag morgen, hvor skibet stammer fra, eller hvad der nøjagtig var sket i forbindelse med søulykken.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige andet, end at der er hul i skroget. Vi ved ikke, om der er tale om en grundstødning eller påsejling. Det sidste er nok ikke sandsynligt, da der så ville være flere skader på båden, siger den vagthavende hos SOK.

(Ritzau)