Lawals drabsmand bag tremmer

Politiet har fået udleveret den 32-årige palæstinenser, der for 10 år siden dræbte Århus-bokseren Racheed Lawal.

Efter flere ugers eftersøgning har politiet fundet den drabsdømte palæstinenser, der i sommer kom til Danmark sammen med flere tusinde andre, som blev evakueret fra krigshandlingerne i Libanon.

I et retsmøde fredag i Dommervagten i København blev han fængslet for 13 dage. Han søger nu om asyl i Danmark.

- Vi synes ærligt talt, at det er noget svineri, at en type som ham bruger en humanitær situation til at luske sig ind i landet, siger chefpolitiinspektør Per Larsen i Københavns Politi.

- Det har været lidt af en klapjagt hen over hele landet, siger han om eftersøgningen.

Manden, der er 32 år, blev fundet tidligere på ugen i Sverige. Her har han også søgt om asyl - men under et falsk navn. Han benyttede sig ligeledes af et forkert navn, da det i juli lykkedes for ham på Udenrigsministeriets regning at blive transporteret til København.

Under rejsen med et fly fra Cypern brugte han sin brors navn. Men Ahmad Abdullah Abou-Chaker overtrådte altså indrejseforbuddet, da han den 25. juli ankom til lufthavnen i Kastrup, fastslår politiet.

I 1998 blev han af Højesteret idømt 12 års fængsel og udvist af Danmark for drabet på den århusianske bokser Racheed Lawal foran et diskotek i Århus Midtby.

Sidste år blev han udsendt til Libanon. I alt blev cirka 5.800 mennesker evakueret fra Mellemøsten til Danmark på grund af krigen i Libanon. /ritzau/