Lang ventetid på psykisk hjælp

Uvist, hvor når den bliver kortere, siger regionen 

118 dage. Så lang tid ventede midtjyske børn med psykiske problemer i gennemsnit på at komme til at tale med en psykiater sidste år.

Ventetiden i Region Midtjylland er dermed mere end to måneder længere end i Region Sjælland, og det er 57 dage mere end ventetidsgarantien foreskriver. Det skriver avisen Kommunen.

I april 2011 nåede ventetiden helt op på 135 dage for børnene i det midtjyske. Regionsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), forklarer, at regionen i 2011 ikke har formået af finde folk til de nødvendige job.

- Vi har fået henvist et meget voldsomt antal børn, og vi har ikke kunnet besætte de normerede stillinger. Nu har vi lavet vores egen friklinik og håber at kunne nedbringe ventetiden væsentligt, siger han til Kommunen.

Han vil dog ikke udtale sig om, hvornår ventetiden kan leve op til garantien om, at der ikke må gå mere end to måneder fra, at den praktiserende læge giver en henvisning, og til at psykiatrien påbegynder undersøgelser.

For få tilbud vest for Storebælt
Region Nordjylland, som i 2011 havde en gennemsnitlig ventetid på 103 dage, vurderer, at garantien ikke bliver overholdt i 2012. Her lyder forklaringen, at der er for få private tilbud vest for Storebælt.

De lange ventetider vækker bekymring blandt dem, der til daglig har at gøre med børn med psykiske problemer.

- En ventetid på 118 dage er en betydelig overskridelse af
udredningsgarantien, som der er gode grunde til, at vi har.

- Det er simpelthen belastende ikke at få en afklaring uanset, om den viser, at man skal videre i behandlingssystemet eller tilbage til egen læge, siger formand for Psykiatrifonden, Anne Lindhardt.

Formanden for folketingets psykiatriudvalg, Özlem Cekic (SF), mener også, at ventetiderne er alt for lange.

- Derfor har vi med Satspuljen sat midler af til, at regionerne kan søge ressourcer til at nedbringe ventelisterne, siger hun til Kommunen.

På voksenområdet er ventetiden over hele landet omkring halvanden måned.