Landstræner på østjysk charmeoffensiv

Dialogen om at få klubber til at frigive spillere til OL-slutrunden er langt fra slut for U21-landstræneren - onsdag var det primært østjyske klubber, der fik besøg

U21-landstræner Niels Frederiksen kører i øjeblikket rundt til alle klubber i Superligaen samt enkelte i 1. division for at få de bedste spillere med til næste års OL i Rio de Janeiro.

Onsdag var det AGF, Randers FC, OB og Silkeborg, som fik besøg af træneren, som kæmper for at skabe en god løsning inden fodboldturneringen i Brasilien.

- Jeg er på rundtur i superligaklubberne, og jeg er faktisk i Jylland i øjeblikket. Jeg har været i AGF, Randers og Silkeborg og skal en tur til OB senere.

- Vi udveksler holdninger til situationen, og jeg får nogle input til, hvordan klubberne ser på det, siger Niels Frederiksen.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har meldt ud, at klubberne ikke er forpligtigede til at frigive spillere til OL.

Har ikke været helt afvisende

Hvis Danmark skal stille et stærkt OL-hold, er det dermed op til klubberne, som indtil videre på rundturen ikke har været helt afvisende.

- Jeg synes egentlig, vi har haft nogle positive og konstruktive møder, hvor vi diskuterer, hvad der er af muligheder. Jeg har ikke mødt klubber, der er fuldstændigt afvisende.

- Men klubberne har nogle udfordringer, som jeg godt kan forstå. Der er både kampe i Superligaen og europæiske kvalifikationskampe under OL. Men vi er i en konstruktiv dialog med klubberne, siger Niels Frederiksen.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har i et nyhedsbrev skrevet, at "hensynet til klubberne, turneringen og de vigtige kvalifikationskampe til de europæiske turneringer vægter højest".

- Det er der jo ikke noget nyt i. Det er jo bare en gengivelse af de Fifa-regler, der gælder. Det ændrer ikke noget som helst for mig.

- Reglerne er sådan, at klubberne bestemmer, om de vil frigive deres spillere, lyder det fra U21-landstræneren.

DBU's udmelding skal dermed slet ikke forstås således, at man allerede har opgivet kampen om at få de bedste danske spillere med til OL.

- Hvis vi havde opgivet noget som helst, så havde vi jo ikke været i dialog med klubberne. Jeg er U21-landstræner og OL-træner, og jeg vil arbejde for, at vi får så stærkt et OL-hold som muligt, insisterer Niels Frederiksen.

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave

Henrik Ullum SSI

SSI med kritik af Pfizer: I leverer ikke, det vi har aftalt

Makram Stige Drøgemüller

Stine giver knyttede kram: Hvis jeg får én til at smile, er mit arbejde gjort

Vindstød

Stormlavtryk i Nordsøen sender torsdag kraftigt blæst til hele Danmark