Landskampe til Århus

Nu er det officielt: Fodboldlandsholdets EM-kvalifiaktionskampe mod Liechtenstein og Spanien skal spilles på NRGi Park i Århus.

DBU har i dag officielt meddelt, at fodboldlandsholdets to vigtige EM-kvalifikationskampe mod Liechtenstein og Spanien skal spilles på NRGi Park i Århus henholdsvis 12. september og 13. oktober.

Salget af billetter til begge kampe begynder 17. august på Billetnet. Efter al sandsynlighed kan der meldes om udsolgt samme dag.

Flytningen af kampene til Århus har været ventet, siden det europæiske fodboldforbund UEFA i torsdags mildnede den straf, som Dansk Boldspil Union (DBU) blev idømt efter en tilskuers famøse vold mod dommeren i landskampen mod Sverige i Parken i København.

<B>Afstandskrav sat ned til 140 km</B>

Umiddelbart efter skandalekampen forlangte UEFA, at Danmarks næste hjemmekampe skulle spilles mindst 250 km i flugleflugtslinje fra København. Det ville udelukke Århus som spillested.

Siden blev kravet sat ned til 140 km, og i dag har DBU så på sin hjemmeside <a href="http://www.dbu.dk" target="_blank">www.dbu.dk </a>meddelt, at der er indgået en aftale om, at NRGi bliver midlertidig hjemmebane for landsholdet.

<B>Et naturligt valg</B>

- På baggrund af UEFA's sanktioner har NRGi Park i Århus været det naturlige valg for os både af sportslige, tilskuermæssige og organisatoriske årsager. Vi har gode erfaringer fra gennemførelsen af venskabslandskampen mod Paraguay sidste år, og vi har endnu en venskabskamp mod Irland til august til at teste forholdene yderligere af, inden det gælder kampene om points mod Liechtenstein og Spanien, siger DBU's kommunikationschef Lars Berendt.

Se mere i TV2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.