Landbruget: svinsk kampagne

Dansk Landbrug angriber miljøorganisationen NOAH, der i dag deler løbesedler ud til tyske turister Østjylland.

Miljøorganisationen NOAH forsøger i dag at få tyske turister til at boykotte dansk svinekød, og det har fået Dansk Landbrug til at slå fra sig.

Dansk landbrugs førstemand, Peter Gæmelke, er vred over NOAHs kampagne, der blandt andet går ud på at dele løbesedler ud til tyske turister i Århus og Silkeborg. Her gør organisationen opmærksom på de forhold, danske svin lever under. Og netop Tyskland er et af de vigtigste eksportmarkeder for dansk svinekød.

- Jeg stiller spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er lovligt, hvad NOAH gør. Når de begynder at dele løbesedler ud til skade for den enkelte landmands forretning, og uden at landmændene har en chance for at tage til genmæle, så mener jeg, at de er gået over stregen, siger en stærkt pikeret Peter Gæmelke, der også er præsident i Landbrugsraadet.

NOAHs mål med kampagnen er at bremse det, organisationen kalder for "den ødelæggende danske svineproduktion". NOAH mener, at svineproduktionen er løbet løbsk med alvorlige konsekvenser for både naturen, dyrevelfærden og naboerne til svinefarme, der generes af gyllestank. 

TV 2 / Østjylland har mere om NOAHs kampagne i udsendelsen klokken 19.30.