Lærere stemmer ja til forlig med arbejdstidskommission

74,6 procent af de afgivne stemmer hos lærerne siger ja til overenskomstforlig, skriver fagblad

Selv om det ikke blev til en ny arbejdstidsaftale for lærerne, har et stort flertal stemt ja til et forlig om nye overenskomster. Det skriver fagbladet folkeskolen.dk

74,6 procent af de afgivne stemmer siger ja, mens 25,4 procent af stemmerne siger nej. 

31.261 medlemmer har stemt ja. 10.678 medlemmer har stemt nej.

En ny arbejdstidsaftale var ellers et hovedkrav fra lærere og undervisere, som hele fagbevægelsen har bakket op om. 

I stedet får lærerne en undersøgelseskommission, der skal se på deres vilkår frem mod næste omgang overenskomstforhandlinger. 

- Jeg er glad for resultatet og glad for, at så mange har valgt at stemme, siger Jesper Skorstengaard, der er formand for Århus Lærerforening.

Han er dog også opmærksom på, de godt 25 procent, der stemte nej.

- Dem skal vi også favne. Det starter i dag med, at vi nu skal til at genopbygge tilliden til lærernes arbejdstid. Nej-sigerne stoler ikke på, at man kan lave aftaler med arbejdsgiverne. Personligt tror jeg, at det er vigtigt, at man anerkender den situation, som lærerne står i. Og de udmeldinger skal man ikke vente tre år med at komme med. Det skal begynde nu, siger Jesper Skorstengaard.

00:54

Storkonflikten truer, og her sidst på eftermiddagen havde samtlige fagforbund i Aarhus sat flere tusinde mennesker stævne i midtbyen i det, de kaldte en konfliktforebyggende demonstration.

Luk video