Lægevagten: Tast 9 og kom forrest i køen

Lægevagten i Region Midtjylland forsøger sig nu med en såkaldt akutknap

Mange har sikkert prøvet at ende i telefonkø til lægevagten, og nogle gange ender det med, at patienter lægger på og i stedet ringer op alarmcentralen. Nu kan alvorligt syge i stedet trykke 9 og komme foran i køen.

- Vi har valgt at lave en akutknap. Målet er at skabe en hurtigere adgang til lægevagten for akut syge patienter, forklarer idemanden bag initiativet, læge og ph.d.-studerende Jonas Fynboe Manniche fra Aarhus Universitet.

Han fortæller, at lægevagten af og til oplever, og folk bliver usikre på, hvor alvorlig deres sygdom er, og hvis der så er kø, lægger de på og ringer 112 i stedet.

- Det her skulle så gerne nedbringe mængden af unødvendige opkald til 112 og på sigt unødvendige ambulancekørsler, siger Jonas Fynboe Manniche.

Tror ikke folk vil udnytte systemet

Indtil videre er der blot tale om en forsøgsperiode, men formanden for lægevagten i Region Midtjylland ser flere fordele ved akutknappen.

- Dem, der virkelig skal have fat i vagtlægen, kan opleve ventetid, fordi andre ringer ind med ting, der kunne have ventet, forklarer formanden Søren Svenningsen.

Med en sådan knap, der kan rykke en forrest i køen, kan man dog frygte misbrug af systemet.

- Men jeg tror nu de fleste er fornuftige og kan finde ud af, hvornår det er rigtig alvorligt, og hvornår det kan vente, siger Søren Svenningsen.

Hvis ordningen bliver permanent, får lægen også den mulighed at sende patienter, som misbruger systemet, tilbage i køen.

Du kan se et indslag om akutknappen øverst på siden.

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

COVID 19 LIVE
mundbind

liveblogEU-agentur opfordrer til strengere coronarestriktioner

lyntest Falck corona test

Kommuner skruer op for private lyntests

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave