Læger overså Borrelia

Rikke Pallesen måtte sige sit job op, efter hun fik infektionen Borrelia, men hun vidste ikke, hun havde den

03:07

1 af 2

I år er der udsigt til mange skovflåter i den østjyske natur, og det får mange til at frygte bakterieinfektionen Borreliose, som kan give lammelser, smerter og træthed.

Men mange af dem, som slås med symptomer på infektionen oplever, at de ikke bliver taget alvorligt af lægerne i Danmark.

Se: Sådan fjerner du skovflåter

En af dem er Rikke Pallesen fra Aarhus.

- Det har været ubeskriveligt hårdt, jeg har været bange rigtig mange gange for første gang i mit liv, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun får i dag kraftig antibiotika, som hun har købt i Tyskland på tysk recept.

Forvekslet med ringorm

Det hele startede for to år siden, da hun opdagede en rund ring på halsen. Da hun opsøgte sin læge fik hun at vide, at det var ringorm, som hun fik salve mod.

Men salven hjalp ikke på udslættet, og kort tid efter begyndte Rikke Pallesen blive ekstremt træt. Hun fik smerter i ryggen, som senere bredte sig til den hendes ene arm.

Rikke Pallesen, der i dag er 36 år, måtte sige sit job som pædagog op.

- Mit ene øje og venstre side af ansigtet begyndte at opføre sig rigtig mærkeligt, jeg begyndte at få sådan nogle kramper, siger hun.

Rikke Pallesen opsøgte læge mange gange, og ingen nævner noget om Borrelia, men hun havde selv en mistanke om infektionen, der kommer efter bid fra skovflåter.

Søgte hjælp i Tyskland

Hun tager derfor, efter råd fra folk i samme situation, til Tyskland.

- Jeg ringer til Borreliaforeningen, som fortæller mig, at 50 procent af danskerne ikke bliver fanget i de her borreliatests herhjemme.

I Tyskland fik hun taget blodprøver, som viste, at hun har Borrelia.

Den tyske læge gav hende derfor en kraftig antibiotikakur, som hun nu har taget i tre måneder.

- Det har været en kæmpe forvandling, og nu har jeg troen på, at jeg kan komme tilbage på arbejdsmarkedet, og at jeg kan få mit liv med min mand og mine børn igen, siger hun.

Se hele indslaget med Rikke Pallesen og hør om hendes oplevelser i videoen øverst på siden.