- Kvium-udstilling er genial

Roser udstillingen Fools på ARoS

04:34

1 af 2

Michael Kvium udstiller i øjebliket på ARoS i Aarhus, og i Kulturkampen her på TV 2 | ØSTJYLLAND kigger anmelderne nærmere på netop Fools, som udstillingen hedder.

Michael Kvium er fra Horsens, og han er blandt andet kendt for at portrættere mennesket på godt og ondt. Noget der godt kan virke skræmmende.

Mona Juul, der er direktør for Envision, har fulgt Michael Kviums karriere i mange år.

- Jeg er kæmpe fan. Kæmpe, kæmpe Kvium-fan. Jeg kommer selv fra Horsens, og jeg har fulgt Kviums karriere på afstand lige fra de første billeder, og så til de her store udstillinger og de nye værker. Så jeg er kæmpe fan, og jeg synes, at Fools var helt genial, siger Mona Juul, der torsdag er gæst i Kulturkampen.

Hun mener ikke, at Michael Kviums værker med ansigter virker skræmmende.

- Jeg ser meget humor i billederne. Inde i mit hoved, når jeg ser på andre mennesker, så ser jeg også en masse spøjse ting. Jeg kan bare ikke formidle og visualisere det, ligesom Kvium kan. For mig er det simpelthen genialt. Han gør lidt grin med mennesker, og han siger til os, at vi skal lade være med at tage os selv så højtideligt, siger Mona Juul.

I dagens panel sidder også Peter Nørskov, der er kulturredaktør på Århus Stiftstidende, og han er også begejstret.

- Jeg synes også, at han har en meget afvæbnende humor. Nu er det her jo en meget lille udstilling med Kvium, vi har været nede at se denne gang i forhold til den store udstilling Aarhus tidligere har præsenteret med ham, som var en af de mest velbesøgte, som museet overhovedet har haft. Men Kvium er jo fantastisk, fordi han jo holder det her spejl op foran os, siger Peter Nørskov.

Udstillingen Fools består af omkring 200 enkeltstående malerier og kan opleves på ARoS frem til den 15. februar 2015.

Du kan se en del af debatten om Michael Kvium og udstillingen Fools på ARoS i videoen øverst på siden, og du kan se hele Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften, torsdag, klokken 18.15.