Kunde klagede over makrelsalat fra populær butikskæde - nu tilbagekaldes den
Fødevarestyrelsen tilbagekalder flere partier makrelsalat, som er solgt i Rema 1000, efter en kunde har klaget over produktet
En makrelsalat fra Rema 1000 kan være uspiselig for mennesker.
Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Læs også
Virksomheden bag makrelsalaten, Reitan Distribution, har modtaget en kundehenvendelse om gæring og en anmeldelse med mistanke om histamin i produktet, og derfor tilbagekalder de flere partier af makrelsalaten.
Læs mere om histamin under faktaboksen.
Hvilke fødevarer
REMA1000 makrelsalat i bæger
Nettoindhold: 300 g
Produktionsdatoer: 17/12/2018, 18/12/2018 og 21/12/2018
Mindst holdbar til: 11/02/2019, 12/02/2019 og 15/02/2019
EAN nr.: 5705830500151
Kan blive forgiftet
Hvis der er histamin i en fødevare, kan man få akutte symptomer på forgiftning. Et lavt indhold af histamin fører dog normalt ikke til en sundhedsmæssig risiko for mennesker, skriver Fødevarestyrelsen.
Gæring eller luftdannelse betyder, at madvaren ikke kan spises.
Fakta om histamin
Histamin hører til de såkaldte biogene aminer, som kan forekomme naturligt i visse fødevarer.
Stoffernes giftvirkning kan forøges, hvis du samtidig drikker alkohol eller tager bestemte former for medicin.
Hvor og hvordan dannes histamin?
Hvis vi opbevarer visse fødevarer forkert, f.eks. ved høj temperatur i lang tid, kan bakterier danne så store mængder af histamin og andre biogene aminer, at vi kan blive forgiftet.
Histamin og andre biogene aminer kan forekomme i forhøjede mængder i fx rødvin, ost, spegepølse og surmælksprodukter, samt i visse fisk og fiskevarer, fx tun, makrel, hornfisk, escolar og oliefisk. Derfor er det vigtigt at opbevare fx escolar og oliefisk koldt.
Kilde: Fødevarestyrelsen