Kun jernbane over Kattegat

Opbakning til bro mellem Jylland og Sjælland. De Radikale ønsker dog kun tog på forbindelsen.

Politikerne på Christiansborg bliver mere og mere lune på idéen om en fast forbindelse over Kattegat. Nu er der opbakning fra det meste af folketinget, men der er ikke enighed om, hvem der må benytte forbindelsen.

Socialdemokraterne er klar til at afsætte 50-100 millioner kroner til at undersøge, hvordan man kan bygge en bro en bro mellem Jylland og Sjælland.
<B>
Kun for tog</B>
En fast forbindelse over Kattegat fra Kalundborg til Jylland over Samsø, skal muligvis kun være en jernbaneforbindelse, oplyser DR Sjælland.

Den radikale trafikordfører Martin Lidegaard bakker op om et forslag fra socialdemokraten Magnus Heunicke, der vil sætte op mod 100 millioner kroner af til forundersøgelser af en Kattegat-forbindelse.

Men Martin Lidegaard stiller betingelser
- Vi vil have undersøgt de miljø- og trafikmæssige konsekvenser af både en bil og en ren jernbaneforbindelse. Som trafikmønstret er nu, så er der alt for mange biler både på Sjælland og ved Århus, så vi vil hellere have en ren jernbaneforbindelse. På den måde kan flytrafikken fra København til Jylland blive afløst af tog, siger den radikale trafikordfører.