Kulturkampen: Fokus på radikalisering

Teatret Svalegangens nye forestilling Martyr sætter fokus på kristen fanatisme

04:13

1 af 2

I Teatret Svalegangens nye forestilling Martyr får vi præsenteret en ung mand, der opsluges af kristendommen og biblens ord - mens hans familie og venner ser uforstående til.

Han drives ud i en fundamentalistisk tro - og netop det er fokus for denne uges udgave af Kulturkampen.

For hvorfor omhandler stykket egentlig en kristen fundamentalist, når islamiske fundamentalister er så omdiskuteret et område i øjeblikket.

- Jeg kunne ikke se mig fri for at være enig med alle parter, fordi jeg synes, det handler om mig selv. Det tager sit udgangspunkt i de kulturkristne værdier, som vi har. Hvis jeg havde læst den her tekst, og det havde handlet om en muslimsk radikal, ville jeg nemmere kunne sige 'det er en af dem, det handler ikke om mig', siger teaterdirektør og instruktør på forestillingen, Per Smedegaard i Kulturkampen.

Han møder opbakning i panelet hos Kim Bisgaard, der er direktør hos Culture By Innovation Lab.

- Det er det, der gør den relevant. Så snart en med muslimsk baggrund foretager en terrorhandling bliver det til islamisk terror, og så står der 1,9 milliarder muslimer og siger, at de ikke er en del af det her. Hvis vi vender den om, ville vi så være tilbøjelige til at sige, at det her var vores alles problem? Det er meget fint at vende den om, siger Kim Bisgaard.

Se hele diskussionen om den kristne fanatisme i videoen øverst i artiklen.

Se hele ugens udgave af Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND her