Kulørte lamper i Århus Domkirke

Farvet lys i hvælvingerne, projektioner af moderne kalkmalerier og et New Orleans orkester indgår i halloweengudstjeneste.

Det ærværdige gamle kirkerum i Århus Domkirke bliver udsat for et radikalt møde med nutiden, når gade- og ungdomspræst Iben Munksgaard Davids arrangerer halloweengudstjeneste fredag 4. november.

Ved at eksperimentere med lys, rum og musikalske udtryksformer vil gadepræsten og en række musikere at sætte nye tanker i gang om vores forhold til døden, oplyser hun.

Udover oplysning med kulørte projektører og musik fra et New Orleans orkester med elektroniske instrumenter, vil der til lejligheden blive bygget en scene til streetdance midt i kirken. Og når menigheden skal til alters, må den bevæge sig om bag domkirkens alter.

- Sorg og død er tabuiserede i vores samfund, og det spændende ved denne gudstjeneste er, at mens vi normalt er meget private omkring vores sorg, så prøver vi her at gå ind i sorgen sammen, siger Jacob Sheppard, som har komponeret speciel musik til den utraditionelle gudstjeneste.