Kulden kommer i weekenden - måske med sne

Det bliver løbende koldere og koldere i weekenden, der kan slutte med slud og sne natten til mandag

Hvis kulden bliver liggende, kan søndag blive med sne og slud. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Temperaturerne over Danmark vil falde løbende de kommende tre dage. Weekendens vejr bliver således en kold omgang.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der heller ikke har gode nyheder til de solhungrende borgere i landet.

- Fredag bliver den varmeste dag. Her får vi nemlig lidt eller nogen sol over det meste af landet. Det er dog kun mellem nogle lokale byger, der især rammer i Jylland, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI.

Læs også Daginstitution udbrændt i nat: - Det er trist at se

Byger i hele landet

Dagtemperaturerne kommer op et sted mellem syv og ti grader fredag, og det bliver koldere lørdag.

Ved kysterne vil det blæse med hård vind til kuling. De bedste muligheder for sol foreligger fredag i den østlige del af landet.

- Lørdag byder på byger i hele landet. Der kan måske være lidt sol en gang imellem, men det er ikke meget. Det bliver nok også lidt blæsende med jævn til hård vind ved kysterne og også op til kuling nogle steder, siger Dan Nilsvall.

00:14

Kulden kommer i weekenden. Det kan medføre sne sent søndag og tidligt mandag. Det betyder, at veje og cykelstier kan være glatte mandag morgen. Ingen kommer noget til i videoen, selv om det ser dramatisk ud. Husk cykelhjelm. 

Luk video

Kan ikke udelukke sne søndag

Temperaturerne bliver op til syv grader, når der er varmest.

- Vi nærmer os jo vinteren, så det er ikke unormalt. Det er spændende at se, hvad der sker efter weekenden. Måske bliver kulden liggende. Jeg vil ikke udelukke, at sneen kommer på et kortvarigt besøg sent søndag og tidligt mandag, siger meteorologen.

Læs også Ekspert: Stadig S-borgmester efter valg på trods af møgsager

Søndag er der måske især i Jylland mulighed for lidt sol mellem bygerne. Sidst på dagen, kan der falde slud i især Nordjylland og i Kattegat-området.

Søndag bliver lidt koldere med kun to til seks graders varme. Natten til mandag kan der blive ned til fem graders frost, og der vil generelt være frost i hele landet, oplyser DMI.