Krybskytter har let spil

Østjyske statsskovdistrikter har svært ved at få krybskytter dømt.

Krybskytter har let spil i de østjyske skove. Skulle de være så uheldige at blive opdaget, er det mere end svært at få dem dømt. Derfor bliver de yderst sjældent stillet til ansvar for deres handlinger.

- Jægeren skal nærmest stå med et varmt dyr, hvis han skal dømmes. De har utrolig gode kort på hånden, for krybskytteri er meget svært at bevise, mener vildtkonsulent Per Leth Sørensen fra Fussingø Statsskovdistrikt. Han tilføjer:

- De skyder til højre og venstre, og ofte anskyder de dyr, der bare får lov at ligge. Men det er desværre som om, at der ikke er vilje til at gøre noget ved problemet, for kravene til beviserne er næsten umulige at opfylde, mener han.

Fussingø Statsskovdistrikt får jævnligt meldinger fra folk, der har hørt jægere skyde i skovene efter mørkets frembrud. Men ofte forlader de området uden at tage dyrene med. Senere vender de uden geværer tilbage for at hente dyrene, og skulle de blive opdaget, vil de ofte påstå, at de blot har fundet et dødt dyr i vejkanten.

Vildtkonsulent Jes Kramer fra Silkeborg Statsskovdistrik mener også, at krybskytteri er svært at bevise. I øjeblikket har distriktet dog ikke de store problemer med ulovlig jagt.

Krybskytterne er typisk på jagt efter råvildt, og ifølge de to østjyske vildtkonsulenter bevæger de sig udelukkende ud i de mørke skove for spændingens skyld. Trods de store krave til beviserne mod jægerne, blev en krybskytte sidste år dømt i en sag om ulovlig jagt på Mols.